Wanneer een grote groep werknemers aangekleed moet worden, dan komt het nemen van de maat van deze mensen als eerste prioriteit. Meestal organiseert Nova Fashion dan diverse pas-sessies in het land. De maten worden dan in maatsheets genoteerd en opgeslagen in onze database, zodat bij vervolgorders er niet opnieuw opgemeten hoeft te worden.

Maatsystemen

Zowel de dames- als de herenmode kent 3 soorten maatschema’s; de normale maten, de lengtematen en de korte maten.

De lengtematen vallen iets smaller maar ook langer dan de normale maten. Bijvoorbeeld de lengtemaat van herenmaat 48 is 94. De lengtemaat van een damesmaat 38 is 76.

De korte maten zijn daarentegen wat wijder in omvang en wat korter in lengte. Dus de korte herenmaat van 48 is maat 24, dat wil zeggen korter bovenlijf, ruimer in de taille en korter van been lengte. Bij dameskleding is 21 de korte maat van een normale 42.

Mochten de bestelde kledingstukken nog een verandering behoeven, niet iedereen heeft nu  eenmaal een confectiemaat, dan worden deze veranderingen door ons atelier professioneel uitgevoerd.

Voor zowel dames als heren worden voor de T-shirts, polo’s en sweats  de “amerikaanse” maatserie: XXS-XS-S-M-L-XL-XXL en groter gehanteerd.

De jeansmaten zijn gebaseerd op inches in plaats van centimeters en vermelden de bandmaat en de zijlengte (1 inch = 2,54 cm.). Een jeans met de maat 32/36 heeft dus een bandmaat van 81 centimeter en een zijlengte van 91 centimeter.